torsdag 27. mai 2010

C-Map GPS kart

C-Map GPS kart er et begrep innen elektroniske kart her til lands. Seatronic AS brenner kart for C-Map og har derfor til enhver tid hele C-Map's kartbibliotek på lager.

Disse kartbrikkene blir det solgt mest av:

C-map NT+ Wide
Nye områdene til NT+ er C-Maps videreutvikling av C-Map 95 kartkassettene. NT+ erstatter disse og kan benyttes av C-Map 95 plottere. Kartområdene har økt vesentlig derfor går de mindre kartområdene ut av sortimentet.

C-map MAX Wide og Mega Wide
C-map MAX områdene kan kun brukes av de fleste modeller fra 2004 som har rask prosessor, men trenger nytt software inn på kartplotter.

C-map MAX og Mega Wide
MAX er en helt ny kartstandard som introduseres for C-Map NT kartplottere som nesten alle kartplottere fra 2004 kan bruke. C-Map har med sin NT teknologi vunnet NMEA prisen for beste elektroniske kart de siste 6 årene. Mer enn 50 kartplotterprodusenter verden rundt har valgt C-Map som kartleverandør, deriblant Lorenz, Interphase, Standard Horizon, Techmarine, Furuno, Seiwa og Simrad. MAX kartet har et klart forbedret design i forhold til eksisterende C-Map kart. C-Maps nye dynamiske og interaktive kartteknologi kombineres med en slående presentasjon, en stor mengde tilleggsdata og unike funksjoner.

Seatronic leverer alle produktene til C-map.

Baugpropeller

Behov for baugpropell?

Side-Power er en klassisk og meget populær baugpropell som har solgt i tusentall. Sleipner har produsert motorer og propellsystemer i over 80 år, og har hatt en ledende posisjon på verdensmarkedet for baugthrustere i mange år. Ved å velge en Side-Power kommer denne erfaringen deg til gode. Seatronic tilbyr Side-power baugpropeller. Alle Side-Power thrustere leveres med integrert tidsforsinkelse som beskytter mot for raskt skifte av propellens dreieretning. Alle Sleipners elektromotorer har også innebygget overtemperaturvern. Montering av baugpropell er ingen heksekunst, bare du er nøye og bruker riktige hjelpemidler.

Seatronic har også Quick baugpropeller. Quick er kjent for å holde en meget høy kvalitet på sine produkter og baugpropellene er intet unntak. Solide, kompakte enheter for stor fleksibilitet med gjennomprøvde løsninger for motor, gir, styresystemer og betjeningspanel. Med en baugpropell fra Quick slipper du ubehagelige overraskelser.

Radar

Radar er en forkortelse for Radio Detection And Ranging. En radar gir svært hjelpsom informasjon om navigering til sjøs. Når fartøyet er innen radar rekkevidde av land eller spesielle radarer hjelper til med navigeringen, kan navigatøren sjekke avstander og bruke disse til å avgjøre posisjon og retning.

Seatronic AS leverer radar fra Furuno, Raymarine og Garmin, samt radarløsninger til C-Map kartplottere. De leverer også komplette radarmoduler bestående av eksempelvis blackbox, antenne og kabler. Ved å koble sammen modulen og kartplotter fra C-Map får du en fullverdig radar. Du kan koble en radarantenne til plottere fra Lorenz, Standard Horizon, Interphase, Seiwa og Techmarine. Klikk på linken og se utvalget på hjemmesiden til Seatronic.

Ankervinsj

En vinsj brukes til å stramme/slakke tau, vaier, kjetting og flytte tunge lass. En ankervinsj manøvrerer ankerkjettingen på en båt, slik at du kan heves og senke ankeret.

Seatronic har stort utvalg av både anker, ankertau/kjetting, ankervinsjer, el. deler/kontroller og plattformruller/løfteruller. De tilbyr dessuten smarte ankervinsjpakker med det viktigste utstyret.

Prisene strekker seg helt fra 3990,- for en fiffig 150W vinsj med taukabelar, gir og 70 kilo trekkraft, og helt opp til 31.418,- for en avansert, kraftig vinsj i rustfritt stål.

Kartplotter

En kartplotter brukes i navigering på sjøen og integrerer GPS-data med et elektronisk sjøkart. Kartplotteren viser sjøkartet sammen med posisjon, kurs og fart av skipet, og kan vise ytterligere informasjon fra radar, automatiske informasjonssystemer eller andre sensorer.

GPS står for global positioning system, og består av flere satellitter som roterer rundt jorda og sender ut radiosignaler. GPS-mottakere kan ved hjelp av radiosignalene vise sin egen posisjon på jordkloden.

Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal skaffe deg en kartplotter. Velg skjerm som ikke er for liten og som ikke er for lyssvak, forsikre deg om at den har innebygget GPS-mottaker som er klar for EGNOS, at ekstern antenne kan kobles til, at den leser din type sjøkart, at den ikke har for treg prosessor og at den har de tilkoblingsmuligheter du kan tenke deg.

Hos Seatronic AS finner du et godt utvalg av kartplottere samt medarbeidere som har vært i bransjen siden slutten av 80-tallet. Kombinasjonen av lang erfaring og stort utvalg gjør Seatronic til et naturlig valg når det gjelder kjøp av kartplotter.

Seatronic fører kartplottere fra Techmarine, Raymarine, Garmin, Lorenz, Lowrance, Standard Horizon, Northstar, advanSea, Furuno og Geonav.

Seatronic har også kompetanse når det gjelder de forskjellige kartsystemene til de ulike kartplotterprodusentene Navionics, C-Map og BlueChart.

Redningsflåte

Å ha redningsflåte er en essensiell del av sikkerheten om bord. En redningsflåte kan være livsviktig i en nødssituasjon. Brann og ukontrollerbare lekkasjer kan være slike situasjoner.

Seatronic har et stort utvalg, bra erfaring og tilbyr flere kjente merker. Grunnutstyr som følger med alle redningsflåter: 1 flytende kniv, 1 redningsring med tau, 1 øsekar/hylster/svamper, 1 drivanker, 2 padleårer, 1 reparasjonssett og luftpumpe. I tillegg har Seatronic redningsflåter som er enda bedre utstyrt. Disse kan inneholde signaleringsutstyr, førstehjelpsutstyr, nødproviant og fiskesaker.

Du burde alltid ta med en grabbag til redningsflåten, med ting du ikke har i flåten. Denne skal være lufttett og flyte. Du burde vurdere å pakke: Førstehjelpssaker, medisiner du trenger, håndkle, aluminiumsduk som isolerer for kulde, røykboks, ekstra bluss, signalspeil, fløyte, strobelys, solbriller, skyggelue, solkrem, skrivesaker, tennsaker (kanskje du klarer å komme i land), vann, sjokolade, ferdig spiselig tørrmat, toalettpapir, GPS, kompass, bærbar VHF, nødpeilesender.

Seatronic er autorisert av Plastimar, Plastimo, Arimar og Seago og godkjent av Sjøfartsdirektoratet.