torsdag 27. mai 2010

Kartplotter

En kartplotter brukes i navigering på sjøen og integrerer GPS-data med et elektronisk sjøkart. Kartplotteren viser sjøkartet sammen med posisjon, kurs og fart av skipet, og kan vise ytterligere informasjon fra radar, automatiske informasjonssystemer eller andre sensorer.

GPS står for global positioning system, og består av flere satellitter som roterer rundt jorda og sender ut radiosignaler. GPS-mottakere kan ved hjelp av radiosignalene vise sin egen posisjon på jordkloden.

Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal skaffe deg en kartplotter. Velg skjerm som ikke er for liten og som ikke er for lyssvak, forsikre deg om at den har innebygget GPS-mottaker som er klar for EGNOS, at ekstern antenne kan kobles til, at den leser din type sjøkart, at den ikke har for treg prosessor og at den har de tilkoblingsmuligheter du kan tenke deg.

Hos Seatronic AS finner du et godt utvalg av kartplottere samt medarbeidere som har vært i bransjen siden slutten av 80-tallet. Kombinasjonen av lang erfaring og stort utvalg gjør Seatronic til et naturlig valg når det gjelder kjøp av kartplotter.

Seatronic fører kartplottere fra Techmarine, Raymarine, Garmin, Lorenz, Lowrance, Standard Horizon, Northstar, advanSea, Furuno og Geonav.

Seatronic har også kompetanse når det gjelder de forskjellige kartsystemene til de ulike kartplotterprodusentene Navionics, C-Map og BlueChart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar